GAX 100 miles 2022 – Är jag verkligen redo?

Jag och Simon vid Hammars backar, Österlenleden, 2013.

Sommarsemestrarna 2013 och 2014 vandrade Cina, jag och Simon den drygt 17 mil långa Österlenleden uppdelat på ca 8 mil 2013 respektive ca 9 mil 2014. Aldrig hade jag väl kunnat drömma om att det fanns galningar som ville springa hela sträckan.

Och nu sitter jag här själv med en startplats till GAX 100 miles som går av stapeln 16-17 juli med start och mål i Ystad. Banan är i det närmaste identisk med den led vi vandrade bortsett från en bit i starten. Vi vandrade dessutom i motsatt riktning till hur loppet går.

Att prova 100 miles har väl funnits som en tanke ett tag, men det är nog först efter att två gånger ha klarat drygt 50 (90 km på Hemmavasan 2020 och 2021) som jag på allvar börjat känna att det kanske skulle vara möjligt. Och om jag skulle försöka fanns det nog egentligen bara ett alternativ. Vi hade ju som sagt vandrat längs GAX-banan (om än i motsatt riktning) och miljön är fantastisk.

Problemet var att endast 39 startplatser lades ut till försäljning söndag 28 november. Men jag hade tur och lyckades knipa en trots att de ”rök” på mindre än en minut.

Meddelande på GAX-hemsidan efter att startplatserna tagit slut.

Första tanken, när min betalning bekräftats, var ”YES!!!”. Andra tanken, som följde ganska så snabbt på den första; ”Vad har jag gett mig in på?? Har jag tagit mig vatten över huvudet nu?”. Men provar man inte så får man ju aldrig veta hur långt man kan gå så att säga. Eller som T.S Eliot skrivit “Only those who will risk going too far can possibly find out how far one can go.” Så nu har jag verkligen något att träna inför.
Fast det ska erkännas att sandstränderna I slutet av loppet (de vi vandrade på under våra första dagar) är väl kanske inte det jag ser fram emot allra mest… 😉

Längs Österlenleden 2013

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.