2019 – Mål och planer

2019 kommer, löpmässigt, att vara ett före och ett efter S:t Olavsleden! Den ca 580 km långa pilgrimsleden från Selånger till Trondheim har varit mitt långsiktiga träningsmål ända sedan senhösten 2017. Att jag i december 2017 påbörjade en runstreak var också för att vänja kroppen vid daglig löpning under en längre tid.

Träningsmässigt är jag nu inne i fasen att jag springer dubbla pass på helgerna. Det är så mina dagar på leden är tänkta att se ut; löpning för- och eftermiddag med lunch/vila där emellan. Så här i början är det vissa dagar mentalt jobbigt med dubbla pass, men jag känner också att det blir lättare och lättare. Det är lite samma sak som när jag började min runstreak och gick från att springa 3 dagar i veckan till alla dagar.

Den 10:de juli planerar jag att starta från Selånger. Tanken är sedan att avverka mellan 4 och 6 mil per dag tills jag når Trondheim. Vårens tävlingar har jag därför valt så att jag får träna på att vara ute under lång tid. Höstens ev. tävlingar beror helt på hur kroppen känns. Planen för året ser ut så här:

  • Skövde 6-timmars 9:de mars, vilket blir mitt första tidslopp. Målsättningen är att klara lite mer än maratondistansen
  • Aros Marathon (50 km) 4:e maj. Loppet går från Uppsala till Enköping.
  • Sankt Olavsleden, start 10:de juli
  • VILA 🙂
  • Uppsala Kulturmaraton 14:de september (om jag återhämtat mig tillräckligt)
  • Gotland Ultra Marathon (ca 51 km) i början av oktober
  • PRT i Växjö i december (förutsatt att jag lyckas ”knipa” en startplats till tävlingen som också benämns ”Sveriges längsta julbord” 😀 )
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.